Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2010 20:54 - В търсенето на Силата
Автор: alexmunro Категория: Други   
Прочетен: 1813 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 23.08.2010 14:39


 1.Подхода на човекът - войн

Съществуват три верни подхода, които ние обикновенно повтаряме, когато се изправим пред неправилна ситуация.Първият е да отхвърлим това, което е станало или става, все едно, че не е било.Такъв е подходът на фанатика.Вторият е да приемаме външната част на нещата и да си мислим, че ги разбираме.Такъв е подходът на религиозния.Третият е случилото се да ни обсеби така, че нито можем да го приемем, нито да го отхвърлим.Така постъпва глупакът. Съществува един четвърти подход, подходът на човекът войн.Войнът се държи така, все едно никога нищо не се е случило, защото няма вяра на нищо и в същото време приема всичко, такова,каквото е, Той приема без да приема и отхвърля без да отхвърля.Той не си въобразява,че всичко разбира или пък,че нищо не се е случило.Държи се така, сякаш владее ситуацията, дори когато му трепери под лъжичката!

2.Чудото да си човек

Човек трябва да поема отговорност за това, че живее в един необикновен свят!!!
Знаете ли колко необикновен е този свят?
Вероятно ще кимнете утвърдително! Не говорим за едно и също нещо! За вас светът е необикновен, защото ако не се отегчавате, сте скарани с него. За мен светът е необикновен, защото е удивителен, страшен, тайнствен, неразгадаем; мен ме интересува да ви убедя да поемате отговорност, че живеете тук, в този чуден свят, в тази приказна пустош, в това приказно време. Исках да ви убедя, че трябва да се научите да правите всичко съзнателно, защото ше останете тук за кратко време, всъщност прекалено кратко, за да бъдете свидетели на всичките му чудеса...
Можеш да оцелееш единствено като воин по пътя на познанието!!!.
Защото изкуството на воина е да изравни ужаса да си човек, с чудото да си човек.

3.Чувство

За да започнете да защитавате своите чувства, престанете постоянно да действате съобразно мислите си.В рамките на изискването да не причинявате вреда на другите или на себе си, започнете да действате според начина, по който се чувствате. Правете редовно разходки на открито и следвайте сърцето си с доверие и без страх.По същия начин недейте да действате постоянно водени от чувствата си.Хората са склонни да се влиаят от думи, пропити с емоционална сила,често погрещно тълкувани като признак на истината.Така даден човек може наивно да вярва,че другият знае по-добре.По-вероятно е тази страст да е свързана със самодоволност и угаждането на себе си.
Намаляването на емоционалната възбуда развива интезивността, или плътността на енергията.Сдържането на емоционалните вълни ви позволява по-детайлна оценка на вашите чувства.
В същото време прекалената предпазливост задушава емоцията.Когато сте пропити от емоции като тези, които често се преживяват по време на сънуването, не се борете с тях.Не се занимавайте със загубата на контрол.Но недейте непременно да действате, водени от тях.Изживяваите ги.Спечелете познание от тях.След това вашето възприятие трябва да бъде ясно, за да прецените правилно как стоят нещата.В противен случаи изпадате в плен на своята проекция.
За да усетите енергиите на първото поле и на второто поле ("първото внимание и на "второто внимание"),опитайте следното:

Обърнете внимание на усещанията на повърхността на вашето физическо тяло.
Обърнете внимание на усещанията и емоциите във физическото тяло.
Обърнете внимание на усещането на по-фината енергия на повърхността на физическото тяло и в радиус от половин метър от него.
Обърнете внимание на усещанията на фината енергия във физическото тяло.


4.Седемте принципа на прикриването


" Първият принцип се състои в това воинът сам да избере бойното си поле.
Да отхвърли всичко ненужно е вторият принцип на прикриването.Третият принцип - всяка битка е на живот и смърт.Един войн трябва да има желание и готовност да бъде ТУК и СЕГА за последен път.
Четвъртият - Да се отпуснем,да забравим всичко,да не се страхуваме от нищо.Едва тогава силите,които ни напътстват ще отворят пред нас пътя и ще ни помогнат.
Петия принцип - Когато се сблъскат с някои странности,с които не могат да се справят,за момент воините се отдръпват.
Шести - Воинът сгъстява времето,значение има само дори един миг.В битката за живот и смърт секундата е цяла вечност,която може да реши изхода.


Прилагането на принципите води до три резултата.Първият е,че прикриващите се научават да не се приемат на сероизно;научават се как да се присмиват на себе си.
Щом не се боят от глупаци,могат да изкарат всеки друг глупак.
Вторият е,че прикриващите се научават да бъдат безкрайно търпеливи.Прикриващите никога не бързат,те не се притесняват.
И третият резултат е,че прикриващите се научават да имат безкрайната способност да импровизират.



Всичко,което ни заобикаля е загадка.Трябва да се опитваме да разбулване на тази загадка,но без да се надяваме,че някога ще успеем.
Воин,съзнаващ неразгадаемата загадка,която го заобикаля и съзнаващ дълга си да опита да я разбули,заема достойно място сред загадките и счита и себе си за такава.
За един воин загадката на съществуването няма край,независимо дали се отнася за камъчето,за мравката или за човека.Това е смирението на воина.Човек е равен с всички останали.

5.Проследяване (прикриване)


" С помоща на проследяването вие спонтанно развивате естествено енергийно поле. В проследяването могат да се обобщят няколко ръководни начала.

Ръководни начала за проследяването (прикриването)


1.Съществува висша и ръководна сила за цялото творение.Тази сила е истинската Сила,или Дух.
2.Реалността представлява интерпретация на съдбата.Начинът,по който организираме и разглеждаме света,е резултат от отражението в самите нас.
3.Нашата природа притежава повече отколкото ние използваме понастоящем или дори отколкото подозираме.
4.Наше задължение е да развиваме тези способности за осъзнаване.
5.Чрез сливането си с източника на творението и по този начин с движещата сила вътре в нас,ние можем да разкрием и най-дълбоките нива на нашата природа.
6.Светът по същество е загадъчен.Като част от света и ние също сме загадъчни.
7.Каквото и да проумеем за себе си или за света, то винаги си остава загадка,в противен случай продължаваме себе си относно себе си.

Характерни черти

Съществуват четири основни настроения,или характерни черти на проследяването : безжалостност,лукавство,търпеливост и благост.Те са нива на намерението,или индивидуални енергийни потоци,което означава,че са също така и позиции на точката на фокусиране (енергийна събиратекна точка на потоците енергии и възприятия).

Безжалостност - характеризира се с безгранична решителност.Това е самоувереност без безрасъдност,заповед без арогантност.Основното изискване е да се преодолее чувството за собствена значимост и по този начин да се въстанови естествената способност на човека да възприема безмълвното познание - директно от Духа.Чувството за собствена значимост е замаскирано замосъжаление.Без чертата безжалостност вие оставате отворени за хора,които могат да се разхождат свободно из вас.Безжалостността не е жестокост,а трезвост.

Лукавствсо - лукавството включва изследване на ситуацията по такъв начин,че да можете да получите това,което желаете,без да изкривявате нечия енергия.Необходимо е да знаете накъде вървите и какво искате да постигнете.Нещо повече,лукавството включва използването изкуството на измамата,без да се превръщате в измамници.Без него трябва да разчитате на оценките и заключенията на другите; С него развивате необходимост и гъвкавост.

Благост - За да уравновесите безжалостността и лукавството,вие демонстрирате приятна фасада.Тази благост обаче често въвежда в заблуждение,след като не притежява никаква жалост.Без да сте снизходителни,вие имате студени,пресметливи очи.И макар и парадоксално,в същото време сте добри,тъй като мъдрост без доброта е безполезна.Добре е и от време на време да показвате ноктите си.С благостта вие развивате остро чувство за хумор.Можете да се освободите от своите победи и загуби и да се насочите към следващите схватки.С благостта печелите способността да се присмивате над света и над себе си..

Търпение - Търпението е търпеливост без небрежност.Взимате само това,от което се нуждаете.Търпението ви осигурява способността да слушате и чакате.Вашето безмълвие ви гарантира достъп до едно по-дълбоко познание,безмълвното познание.


Практики при проследяването (прикриването)


Контролируемо безумие - контролираното безумие се състои от прилагане на принципите на проследяването (Седемте принципа на проследяването) към всяко нещо.Резултатите са ,че прикриващите никога не бързат,така че те не се дерзаят и измъчват ; не приемат нещата толкова сериозно ; импровизират свободно.

Адаптивност - Независимо дали става дума за света на разума,или за света на волята,воинът трябва да бъде гъвкав и адаптивен.Човек без цел е подвластен на всякакви скитници и крадци по улиците.Целта ви движи напред света.Тя ви осигурява сила,която определя вашите преживявания.

Задавайте си винаги тези въпроси:


Ако всичко ,което притежавам,е настоящия момент,как искам да го използвам?

Това ли е най-доброто,което мога да направя?

Достойно ли е това,което върша за моя живот?

Ако трябва да умра в този миг,ще ме уважава ли смъртта?





Всяка крайност - независимо дали това е отдаване на тревогата,или на самосъжалението,прекалено дългото задържане на едно място или завладяването ви от емоцията - представлява глезене.

6.Възприятие


Светът е възприятие.Възприятието е органична цялост. То съответства на позицията на събирателната точка на енергийното поле. Тази позиция определя кои от еманациите на енергийната вселена ще бъдат съживени в енергийния пашкул на съзнанието. И в зависимост от това пред нас изниква един или друг свят. Ако точката е стабилизирана, светът е устойчив, а ако блуждае, светът също блуждае.

Така се получава и в човешките сънища.
Всекидневното възприятие на хората ("тоналът", "първото внимание") е синхронизирано в едно общо съгласие. Всички хора един и същ, в основата си, сетивен свят.
Светът на обикновения човек, на "тенала" или на "първото внимание" , е свят свързан с изключително устойчиво положение на събирателната точка (фокусиращата точка на възприятията), еднакво у всички. Светът, които нашите очи виждат не е единствения, при това не е истинския свят. Истинският свят, непосредственото възприемане на енергийната същност на вселената, лишен от описание се възприема от "второто" и "третото" внимания. Второто внимание, постижимо благодарение на преместването на събирателната точка в нова позиция, ни позволява да "видим". Това "виждане" е възприятие не на очите, а на цялото тяло. Човешките същества се "виждат" като светещи, подобни на яйца, огромни пашкули, в които блестят снопове енергийни нишки, а съзнанието се "вижда" като най - ярката ивица. Когато събирателната точка се придвижи във вътрешността на сияйното тяло в определена уникална позиция, човек може да възприеме така нареченото "излъчване на Орела" с третото внимание.
В изключителни състояния древните са видяли "Орела" като огромно космическо Нещо, което "еманира", излъчва линиите на света и дарява съзнанието. При смъртта към него се възвръщат отделните съзнания, прилични на малки светлинки, които "Орелът" поглъща.

7.Сила


Пътят на човекът - войн е път на трупане на сила. Той е ловец на сила. Силата се трупа чрез събиране и изчистване (икономисване на енергии на разходи). Човек трябва да се освободи от отслабващите го навици, от варварското отношение към тялото си, от важността си, от самосъжалението, от егоцентризма.
Силата е сила на тялото. Тялото е живо и съзнателно. Разделянето на дух и тяло не е познато на човекът - войн. Самото съзнание е сетивно и телесно. А орган на тялото е "волята"- ос, която излиза от областта на пъпа и ни свързва със света. "Волята" е основата на виждането, сънуването и прикриването и е в основата и на трупането на сила. Воинът трябва да е безупречен и да има непреклонно намерение. Той трябва да има воля да довежда нещата докрай, да не оставя нищо незавършено.
"Воинът трябва да живее безупречно. Нямаме право на грешки и нямаме време за глупости."

8.Намерение



" В сърцевината на намерението е безмълвната сила,самата Сила.Тя не се движи,няма форма.И въпреки това поражда движението и формата.Тя е неизмерима,неописуема сила.Тя е и силата,чрез която възприемаме.Намерението е чиста енергия.То лежи отвъд мислите и чувствата,но може да се използва.Всеки човек е свързан с чистото намерение на Духа.Следователно,не трябва да създаваме връзка,а да си спомним за нея.
Волята е силата,която задържа подрежданията на енергията неподвижни,докато намерението предизвиква промени в подреждането. Непреклонното намерение е едно от нещата,които могат да преместят точката на фокусиране - гняв,страх,любов,амбиция,война,мисицизъм... Непреклонното намерение е като целеустремеността,да притежаваш извънредно добре определена цел,която не може да бъде повлияна от разсейващи желания.
Събуждане на намерението - Намерението на обикновенния човек е практически мъртво.Разбуждането започва с разбирането на нефункциониращото,спящо намерение.Бъдете нащрек за проблясъците на нещо,което предстои да се появи.Това е непознатото,отвъдното,очакващо да се превърне в познато.Без да давате погрешни тълкувания,без да се насочвате в погрешната посока,интересувайте се от това,какво представлява намерението,а не от това ,какво вие бихте искали да представлява.Това важи за всяко намерение и особено за най-малката форма на намерение - Духа.Колкото повече намалявате чувството си за собствена значимост,толкова повече възприемате,събуждате за живот Духа в себе си.
Проявление - проявяването се отнася с осъзнаването на нещо - идея,цел,обект,.Подравняват се енергиите на целта с вашата енергия.С непреклонното намерение вашите заповеди се превръщат в едно цяло с заповедите на Духа.Вместо със заклинания,молитви и повърхностни разговори,ние можем да се научим да издаваме заповеди,използвайки самото намерение.Като желаем,без да желаем,и като действаме ,без да действаме,се сдобиваме с намерението директно.

9.Емоции, Фокус, Въображение и визуализация, Кинестетика




Емоции
Емоционалното ви състояние е резултат основно от това,как другите се отнасят към вас,и о това,как вие преживявате света.Ако се страхувате да направите нещо,най-вероятно е да не го направите или да го направите боязливо.От друга страна вашият дух може да доведе до условията,от които се страхувате.Ако не осъзнавате отрицателните чувства,вие им позволявате да загният и така да нарушат и влошат вашето психическо,физическо и емоционално здраве.


Фокус
Това,къде и как насочвате своите енергии,определя и това,накъде пътувате и какво преживявате.Притежаването на цел фокусира енергията в опеделени направления.Колкото по-силна е целта,толкова по-голямо е движението на енергиите.Фокусирайте се върху енергията на вашето намерение от вътрешността на тялото си.Почувствайте я,насочете я,изживейте я.


Въображение и визуализация
Въображението отваря вратите,а визуализацията ви позволява да пристъпите в тях.Въздействието на тези две средства довежда до разширяването на погледа.Очите ни са били обучени да възприемат само физическия свят,За да възприемат аури,духове на природни стихии и други проявления,очите трябва да бъдат преобучени.Въображението и визуализацията подпомагат тези способности.


Кинестетика
Най-силната страна на някой хора е тяхното кинетично усещане,тоест те разчитат повече на усещанията на своите мускули,сухожилия и стави. С помощта на степента на напрежението в тялото си кинестезиците разбират какво става.Дясната страна на тялото се отнася до физическия свят,а лявата е свързана със сънувалния свят.Дискомфортът в дясната страна на тялото например може да означава,че ви липсва равновесия във всекидневния живот.Като задавате навътре в себе си въпроса за какво означава даден дискомфорт,вие усещате отговора.Отговора може да е интуитивен,някакво друго кинестезично усещане,визуален или комбинация от всички тях.Освен това преценката на правилните и погрешните изводи изисква да бъдете в контакт с цялото си тяло.Нещо повече,променяйки физическата си поза,можете да промените настроението си и по този начин да стигнете до различни резултати




Гласувай:
7



Следващ постинг

1. анонимен - Поздравления, Петров ! Това т...
22.08.2010 22:55
Поздравления, Петров !
Това трябваше да стане още по-отдавна ! Но пък никога не е късно !
И съм сигурна в успеха ! Надявам се тия, които имат очи да го видят !!!
Това е едно ново начало !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexmunro
Категория: Други
Прочетен: 620462
Постинги: 136
Коментари: 234
Гласове: 1196
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031