Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2010 17:27 - Кармата - Каквото горе, такова долу
Автор: alexmunro Категория: Други   
Прочетен: 1161 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.08.2010 19:22


Каквото горе, такова долу.
Каквото посееш, такова ще пожънеш.
На всяко действие има противодействие.
Празнините трябва да се запълнят.
Всичко се променя.
Дай, за да ти се даде.
Полярностите търсят равновесие.



 

      Отхвърлете съмнението, внесете яснота и освободете напреженията, които отежняват кармата, като изпълните себе си и всичко около вас с любов. Егоистичната привързаност със сигурност натрупва карма. ние трябва да развием у себе си отношение на откъснатост и обособеност, което не значи, че не ни е грижа. Посланието на Стария Завет за карма - "Око за око, зъб за зъб" вече е остаряло. Достигнали просветление, ние разбираме и приемаме схващането от Новия Завет за опрощението, което освобождава кармичните енергии. За да израстнем, всички ние преминаваме през различни изживявания и получаваме свойте уроци - нашето отношение и чувства към тези изпитания обуславят различния път, по който вървим. Отличаването на кармата от възможността променя вашите действия и реакции, съобразно различните стимули и подбуди. Изправени пред възможност, когато ситуацията изисква и води до разтеж, вие ще почувствате подтик и тласък за извисяване и навлизане в нови неща. Но ако ситуацията е кармична, вие ще се почувствате объркани и тласнати към действие, като че ли сте част от някаква драма. Тогава, а дори и по-късно, вие можете да не осъзнаете какво става - така че следвайте интуицията си. Който и път да изберете, важното е да положите максимални усилия и да помните какво сте научили. Съществуват 2 основни вида личностна карма:
1. Карма на ситуацията, при която каквото сте причинили на някой друг в предишния си живот, или в някой от предишните си животи, ви се връща по някакъв начин от същия човек в този живот.
2. Карма на отношенията, при която например, яростта, която сте изпитвали в минало прераждане, по отношение на живота или другите, засяга и влияе върху вашите действия сега.
Кармата натрупана от ситуации може да продължи много прераждания. Докато конкретния човек не израстне достатъчно, за да поиска и промени свойте действия и реакции и по този начин да спре завъртането на това взаймодействие няма да прекрати съответната карма. Кармата на отношенията привлича обратно гнева, като по този начин поражда страх и тревоги. Кармата на другите - повечето хора са впримчени в кармата на други хора, по едно или друго време. Когато се тревожим твърде много за някой друг или се намесваме, където не бива, ние сме уловени в този капан. Вместо това изпратете своята благословия и любов. Преди да се преродим и приемем тленна форма, ние подпомагаме вземането на решение каква карма трябва да балансираме и в какви области искаме да израстнем.Koлкото е по-развит човек, толкова по-голям избор има в планирането. А има и хора, които са пожелали да планират толкова много карма, че тя би могла да ги "помете". Те са отхапали повече, отколкото могат да сдъфчат. Други си поставят амбициозни планове за растеж или пък си избират болестта като средство за развиване на издръжливостта и търпението, силата, разбирането и познанието за болестите. Макар, че това кога и къде ще се преродим зависи преди всичко от силите на кармата, нашето душевно състояние по време на смъртта може да повлияе върху качеството на следващото ни прераждане. Ако в момента на смъртта, въпреки голямото разнообразие на акумулираните от нас карми, ние положим усилия, за да предизвикаме у себе си добродетелно състояние на ума, можем да активираме благоприятна карма и така да предизвикаме щастливо, пречистено и осъзнато прераждане. Чрез непрекъснатото опознаване на процеса на смъртта в медитацията един опитен медитатор може да използва своята действителна смърт за постигане на духовната реализация.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexmunro
Категория: Други
Прочетен: 621894
Постинги: 136
Коментари: 234
Гласове: 1196
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930