Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2010 19:18 - Кармата - Закон за космическата справедливост!
Автор: alexmunro Категория: Други   
Прочетен: 2432 Коментари: 3 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Загадка на Съдбата

Казват, че от съдбата си не можеш да избягаш...
 Кой се разпорежда със съдбата на Човека? Кой дава на едни хора щастие, а на други - страдание - понякога за цял живот? Защо едни са родени с късмет и всичко в живота им върви, а други са маркототевци и все не им върви? Защо едни са здрави и красиви, а други са инвалиди и безобразни по рождение? Защо е това неравенство в късмета, този произвол в щастието и нещастието?
 Като наблюдаваме живота, стигаме до извода, че в света няма справедливост, защото навсякъде виждаме как страдат добрите хора, а недостойните се наслаждават на живота. Често се говори за „незаслужено" щастие и страдание. Но нима в космоса, където всичко е толкова хармонично, целесъобразно и закономерно, нима в този Космос цари произвол и случайност, когато става въпрос за живота на човека? Вроденото чувство за справедливост в човека протестира и въстава срещу тази явна несправедливост в живота на хората.
 Легендите на Изтока разказват, че за несправедливост в даровете на Съдбата говорят тези, които взимат предвид само един човешки живот. Легендите твърдят, че не трябва да правим извод за случайността и произвола в Космоса само по един откъс от вечния живот на човека, само по последното му въплъщение. Те говорят, че всичко ще бъде разбираемо, че всичко ще си дойде на място, ако проследим живота на човека в миналото му, ако разгледаме по-рано преживените от него животи. Твърди се, че сегашният ни живот е точен резултат от нашите предишни животи.
 Тъй като нашето незнание затъмнява погледа ни относно миналото, събитията ни изглеждат сякаш дошли от нищото, сякаш случайни, но това е илюзия - и тя съществува заради недостига на нашето знание. Хората, незапознати с космическите закони, не виждат от какви причини произлизат жизнените събития, а резултата от неизвестните им закони смятат за добра или лоша „съдба".
 Много животи човек е изживял на Земята и в тях той е мислил, желал, действал - ту добре, ту лошо. Той е създавал сили, които са помагали или задържали както неговото развитие, така и развитието на другите. Всеки от нас, който идва в този живот, идва от далечното минало, което обхваща много животи, и когато ние се заемем отново с нашата земна задача, донасяме със себе си нашата съдба - такава, каквато ние сами сме създали. Легендите настояват, че в света няма случайност, че всичко, което се случва, е свързано с предишна причина, че светът, в който живеем, все пак е свят на закона, справедливостта и реда!



Тагове:   справедливост,


Гласувай:
1



1. universalnite000 - :) Поздрав за автора на блога ! И аз ...
28.08.2010 20:58
:) Поздрав за автора на блога ! И аз много пъти съм чувал същите думи като в коментар 9 .... Желая ти успех ;)

Нео Нула
цитирай
2. анонимен - Петров, нали Ви казах, че Нео Нула ...
28.08.2010 21:15
Петров, нали Ви казах, че Нео Нула сам ще Ви открие ?!
Ето го и потвърждението !
цитирай
3. alexmunro - Неведоми са пътищата Господни!Бог ...
14.09.2010 19:25
Неведоми са пътищата Господни!Бог събира сродните души!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexmunro
Категория: Други
Прочетен: 620405
Постинги: 136
Коментари: 234
Гласове: 1196
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031