Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2010 17:02 - Маите - наследници на Атлантите?!
Автор: alexmunro Категория: Други   
Прочетен: 13992 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 22.09.2010 19:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image 


  Повече от очевидно е, че Маите са имали учители, меко казано!Едно от техните обяснения от къде имат тези знания гласи - "Дойде човек рус от морето и ни научи на всичко".Тази фраза ни кара да се замислим и поражда много въпроси чиито отговори се крият в дълбините на историята!История, прикрита от мрака на изминалите хилядолетия.История, която до голяма степен ние не познаваме поради липсата на факти и от желанието да разберем извън ортодоксалното, като реално и възможно!Въпросът е - от, къде може да намерим обяснение на тези въпроси?!
Легендите - тук е ключът! Човечеството не създава легенди за дребното, за незначителното и жалкото. Много често в привидно отрицателните митове се чете уважение към потенциала на вътрешната мощ. При всички случаи всяка една легенда съдържа нещо необикновено. Не издига ли тази необикновеност човешкия дух над тъмата на механичния стандарт? Еволюцията не се гради на този машинен стандарт. Легендата, която ни освобождава от господстващите условия на всекидневната рутина, обновява нашето мислене и ни позволява да се потопим в новите дълбини на познанието, изпълнени с неизчерпаем младежки жар. 
Попитайте един велик математик, велик физик, велик физиолог, велик астроном умее ли да мечтае? Аз не изброявам художници, музиканти, поети, тъй като цялата им същност е построена върху способността да мечтаят. Големият учен, ако той действително е такъв и не се плаши от недоброжелателни свидетели, разбира се, ще ви сподели, че прекрасно се издига на крилете на мечтите си. А също че много от неговите открития имат в основата си не само изчисления, а именно висока жизнена мечта. Да, легендите не са нещо отвлечено, те са самата реалност. Мечтите не са признак за неграмотност, а отличителен белег на изтънчените души. 
Предлагам Ви, да чуем легендата за Атлантида.
image

Атлантите - започнали своето съществуване преди 4-5 милиона години. В тази епоха Третата Раса вече вървяла към упадък: по-голямата част от грамадния континент Лемурия още съществувала. Новата Велика Раса се е зародила там, където днес се намира приблизително средата на Атлантическия океан. Тогава на това място имало струпване на много острови: с течение на времето те се издигнали и се превърнали в голям континент - Атлантида. Хората от Четвъртата раса произлезли от подбора на избраните от седмата подраса на Третата Раса. Първите атланти били по-ниски на ръст от лемурийците, но все пак били великани - достигали З метра и половина. С течения на хилядолетия ръстът им постепенно се смалявал. Цветът на кожата на първата подраса бил тъмночервен, а на втората - червено-кафяв. Състоянието на първите атланти може да се нарече детско, тяхното съзнание не достигало нивото на последните раси лемурийци. Ето защо развитието им протичало под непосредственото ръководство на Великите Наставници на човечеството, дарили го с разум в Третата Раса. Йерарсите на Великото Братство се въплъщавали сред първите атланти в лицето на техните Господари. От ръководещите ги Божествени Учители атлантите възприели вярата в съществуването на Висше Космическо Същество, което прониква във всичко съществуващо. Така възникнал култът към Слънцето като символ на това най-висше понятие. За да го прославят, атлантите се изкачвали на планинските върхове. Там от големи камъни правели подобия на кръгове, представящи годишното въртене на Слънцето. Тези камъни били разположени по такъв начин, че за този, който заставал пред жертвеника в центъра на кръга, Слънцето се показвало по време на лятното слънцестоене зад един камък, а по време на пролетното равноденствие - зад друг. Същите кръгове служели и за други астрономически наблюдения във връзка с отдалечени съзвездия.

 (следва)image



Тагове:   наследници,   маите,


Гласувай:
7



1. universalnite000 - Поздрави за интересното продъл...
22.09.2010 19:13
Поздрави за интересното продължение на поредицата , приятелю !
цитирай
2. анонимен - атлантида
27.12.2010 08:25
нежероятни са тези снимки
цитирай
3. анонимен - оэфо
27.12.2010 08:26
фоэф
цитирай
4. анонимен - Пропуски
20.02.2011 11:21
не знам защо тук са пропуснати най важните хора създали Атлантида а именно клана на Чучурковците и техните учители Махарабидърите които са подчинени на Смартафрацковците
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexmunro
Категория: Други
Прочетен: 620374
Постинги: 136
Коментари: 234
Гласове: 1196
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031