Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2010 10:32 - Развитието на България в религиозно, окултно и културно отношение
Автор: alexmunro Категория: Други   
Прочетен: 1993 Коментари: 1 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Развитието на България в религиозно, окултно и културно отношение


    Ще се опитам да ви опиша как се развива България в религиозно, окултно и културно отношение. Ще го направя с няколко реда, защото и вие сами можете да видите. 90% от населението на страната е свързано с окултизъм, някаква религия или някоя от безкрайните форми на мистицизма. "Къде си, Боже?!", "Прости ми, Боже..." - тези възклицания се срещат доста често. Правим глупост след глупост и после решаваме да търсим прошка от някои си горе, за който знаем само, че е милостив и, че ни е създал. Молим за прошка, а защо ли той не не чува и живота ни не става по-добър? Защо ли?  От три до пет пъти в годината посещаваме местната църква и се гордеем от себе си през тези дни. Целуваме икони, покрити с мръсотия и поквара, наслоени от целувачите-богомолци преди нас. Палим няколко свещички, прекръстваме се (чудейки се правилно ли го правим, като че ли някой ще ни пише оценка за това), излизаме и се гмуркаме отново във всекидневието. От цялата работа се жалваме, че сме били в разход от няколко стотинки. Вместо това можем да направим нещо полезно с тези пари, нали? О, да така е (за жалост). Само че всеки от нас разбира по свой начин думата "полезно". Аз влагам стотинките си в този сайт, който е подаракът ми за вас. Втори купува половин хляб, за да нахрани птичките в парка (Поздравления! Винаги съм се радвал на тези хора). А други... незнам.  Как ли използват парите, до които се докопат? 
Имам някои наблюдения. Автомобила на свещеника в местната църква може да се сравнява само с този на окръжния наркомагнат. Или с този на областния управител. Все тая е. А като се обърнем малко в страни виждаме тънещите в мизерия, порутени кина и театри, разбитите автобуси на градския транспорт, затъналите в дългове домове за сираци и социално слаби хора. На кой му пука за тях? За детето, което всяка нощ сънува полузабравеното лице на майка си; за старците (живеещи в малки студени стайчки, миришещи на разложено и на смърт), които се молят всяка минута да им е последна. Не е ли по-изгодно да влагаме парите си в печеливш бизнес и да се наслаждаваме на удоволствията, докато един ден свършим и ние в полумрачните студени стаички, забравени от младите. А края ни? 
"Какво викат червейте при погребение? 
-Промоция - я - я!" 
 


         Разбира се, има и друг изход. Хайде да забравим за тази тъпа и проста несъвършена реалност! Няма ли да е чудесно? Има лесно - Бог се е погрижил за всичко. Специални видове треви, семена и корени; хапчета приемани в малко по-високи дози; прахчета, създадени в (не)легални цехове, които се пропиват в кръвта... И така всеки ден, докато накрая посрещнем рая, само за нас. Един друг свят, в който няма закони, несправедливост, няма чувство за вина и отговорност. А погледнато от страни се вижда една картина, която вече не прави впечатление на човешките маси - вмирисан труп, намерил края си в канафката с пумия с бели кървясали очи и пяна, капеща от посинелите устни. "Поредния боклук... Гадни наркомани!" - ще каже някои минувач. За всичко си има лесно. Дори ако искаме да се предадем. 

"Защо, Боже, не чуваш молитвите на цял един народ, на цяла една планета?! Твойте чада, о, Боже!"Амин.

Чували ли сте за онзи дето тръгнал да води цял един народ в Обетованата земя? Години.. години... и защо толкова ги въртял? За да измрът старите, които помнят миналото. 
Знаете ли кога ще чуе Онзи горе молитвите ни? Когато измрем. Когато поколенията се сменят с по-добри. А това какви ще бъдат следващите поколения и дали Бог ще ги чува зависи от нас. Тук и сега. Прочетете това: 
"Вървяла си костенурката, но дошло гадното копеле и я обърнало с корема нагоре." Ако сте го разбрали го харесахте нали? Признавам си и аз го харесвам. Трагедия! Нека върна отново за кратко темата за капиталовложенията - Ако искате яжте и пиите на корем. Но защо просто не се наведете на улицата и да вземете някой фас или хартиика, и да я хвърлите в кошчето. Ще ви се смеят? Майната им! Fuck all ot them! След време малко по-малко и други ще вземат да го правят. Още ли се притеснявате? Ако съм там някаде до вас ще ви прегърна и ще ви кажа, че ви обичам. Не сте сами! Не сме сами! Много сме и ставаме все повече и по-силни. Ако сме заедно ще оцелеем. Нека всички ние да направим нещо мъничко дори. После да се помолим на онзи мъничак бог, дълбоко в нас, за който все забравяме и да вярваме, че внуците ни вместо да се раждат с два черни дроба, ще живеят в един по-добър и по-пречистен свят. 

   Църквата винаги е водила най-успешната политика на гърба на масите и простолюдието. Църквата е подчинявала всеки, прави го и ще го прави. Има няколко учебни центъра в страната, където се преподава богословие (или по-точно наречено - фабрика за коне с капаци). Тези студенти са бъдещето на православната вяра. Горкият Христос сам би се распнал на кръста, ако види как се нагаждат ученията му при всеки угоден случай. Бог веднага би подал оставката си ако разбере, че чрез Неговото име се промиват всяка година хиляди мозъци. Сатаната би станал отшелник, ако види стотици пубертетчета, които колят черни кучета и котки по улиците и слушайки black metal, пищят "Hail Satan!". За мормоните, евангелистите и други подобни провъзгласили се пророци на новото време, просто не ми се говори. Има ли чиста и свята религия в България?  Има ли корупция, промивки на мозъци и безкрупулни игри в системата ни? 
Срам пред света и себе си. Нищо повече. 
  А ние българите сме едни от най-талантливите, силни и издържливи народи. И точно нашата издръжливост много пъти ни е пречила. Играят си с нас, третират ни по план-схеми. Та ние за света сме страна от третия свят. Работим им за жълти стотинки. Всеки граби от красотата и ресурсите на страната ни и ни връща огризки и отпадъци. А ние сме щастливи и доволни, че международните организации се грижат за нас. Но нали те го правят за наше добро и за укрепването ни? С угризки и отпадъци, въоръжени с мотики и геги, изцапани с оборска тор до шия, с песента "фенки-фенки" на уста - към прогрес и напредък. Защо е всичко това? Нали сме едни от най-талантливите народи? 
Имало едно време една могъща система, която е покривала значителна част от света. Била идеална. Идеална за стада добитък и човечетата, които са се блъскали на нивите, за да произвеждат хляба на големците. А всички гениални умове, които някак си са се опитвали да разнищят системата били пращани на лагер. Нещо като летен лагер, само че там ставали храна за прасетата. Но и след края на Комунизма нещата не са се променили много. България още се гърчи. Гениите не ги ядат прасетата, а просто чезнат безследно в дън земя извън граница. Там работят за научни институти или обществени организации. И никой повече не чува за тях. А сега какво? Няма ли да работим за нашето собствено развитие отново? Няма ли да действаме? Нека се погледнем отстрани! Шепа глупаци, имащи се за велики. Размахваме средни пръсти и псуваме. Някой са още по-зле (добре). Умело прикриват кирливите си ризи и се представят като умни, мъдри и красиви светци, за да им се кланяме. Покварени и тесногръди, но хитри и лицемерни. Повръща ми се!  
  Всеки ден все повече и повече окултни книги илизат по книжарниците. Доста умници се провъзгласяват за мъдреци с красноречиви думи и "убедителни факти". И все повече печелят, защото все повече младите хора (а и не само младите) се втурват към окултизма без дори да се замислят за алтернативи. Има нещо по-трагично от "лъжепророците" и "слепците". По-трагично и от гледката на 14-15 годишно дете, размахвайки ножове и жезли, да призовава духове, или да прави упражнения, опасни за недоразвитото му още телце. Голяма част се ориентират към злонамерените и тъмни аспекти на мистицизма. Разбираемо е, но не е разбираемо кой и кога ще сложи край на всичко това. Разбираемо е, защото има само два фактора, определящи тези насочвания на тинейджърите: скритата депресия на поколението и подсъзнателното влияние на комерсиализацията. И всички тези подрастващи, а и вече порастнали наполовина - деца - наполовина - възрастни, си мислят че са господари на света и могат да правят огромни неща. Да, истина е. Могат. Дори и не осъзнават какво могат да направят на околните, а и още повече на себе си. Първо се започва с неврозата, после ред и на психозата, после... тотална самоанахилация. Моля ви, не обличайте близките си в черно. Сгърчваме се и издишваме последната глътка токсичен въздух и умираме все така отхвърляйки болезнената истина - малко или много ние сме един продукт на висшите инстанции. Не ви карам да се хващаме за ръце и да пеем песни за мира и любовта. Моля се всеки един от нас да погледне себе си и да открие Разума. Ще ви дам най-кратко и простичко определение за окултист. Човек, който е наясно със себе си, който знае какво иска и какво цели. Човек, който познава и носи отговорност за всяко едно свое дихание, всяко едно свое действие и своя мисъл. 
  Кастанеда все по-често взе да влиза в устата и в домовете на хората. Изящните сюжети и различния свят, който представят книгите му привличат все повече и повече хора. За мен това са велики книги, които ни дават и показват много, но съм свидетел и на не много приятни случаи на вманиачаване. Ученията на Дон Хуан заслужават уважение и почит, защото водят към някой от най-важните неща: премахване на гордостта, уважение, чиста мъдрост, безупречност и воля. 
 Няколко думи за вещерството у нас. България е богата на практики. Традицията на връзването на мартеници, весенето, гасенето на въглен, чупенето на яйце, леенето на куршуми. Да погледнем и фолклорните песни и предания, кукерите, множеството лечители, билкари. Смея да прибавя всичко това в папката "вещерство". "Модерното вещерство", ако мога така да се изразя, се насочва към келтските и друидските народи. За тях у нас има информация повече, отколкото за нашите предци. Иска ми се да се направи нещо по-въпроса. Ако някой реши да тръгне по улиците с намерението да срещне истински вещер, няма да успее. Вещерите не носят етикети. И още веднъж да ви припомня, че в думата "вещер" не се крие преднамерено зло. По-често е добро. Корена на думата е "вещ", което означава можещ и знаещ човек. Ако не искате да си изпатите обаче, не ги нападайте по какъвто и да било начин. И те няма да ви нападнат. Даже това са хората, които могат да ви помогнат по много начини. Методите, използвани от вещерите не винаги допадат на страничните наблюдатели и често не са приятна гледка. За това вещерите са обиждани, отбягвани и нападани. Но всички знаем за поговорката "Трай бабо за хубост". 
  Будизъм. Точно за това искам да ви говоря най-много, но ще сбия изказването си. Искам да ви говоря много, защото почти всеки, който твърди, че е запознат, нищо не знае. Много хора си мислят, че будузмът е една йога с ненужни, болезнени упражнения, или пък, че будистите по цял ден стоят и се правят, че медитират, припявайки някакви мантри. Наред с истинското Християнство, Будизмът е висша форма на състрадание и съпричастност. Будизмът се старае да премахне заблудите, да доведе човек до своето добро сърце и да разкрие нещата без увъртания и украсявания. В България будизма като религия не е развит, но има много хора, които го уважават и считат за нещо висше и свято. Но освен доброто състрадателно сърце в Будизма има и десетки видове практики. Включват се и се изучават цялата заобикаляща реалност и действителността. Овладява се и сънуването, практики, които на запад са известни като ментална и астрална проекция, упражнения, които подсилват и развиват етерното тяло, много методи за лечение. Будизмът подготвя човек и за последното важно събитие в живота - смъртта. Подготвя ни да я приемем с усмивка и ни освобождава от всичко земно. Будизмът ни подтиква към добро. Опитва се да ни даде сила и воля, за да съградим живота идеален и преливащ от любов. 
  Това се сетих до сега да ви напиша. Какъвто и път да изберете към познанието и просветлението, желая ви мъдрост, разум и разбиране. Помнете още нещо, че никога не сте сами. Освен, че аз съм в сърцата ви, имате и цялата вселена и цялата любов и сила. 



Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Невероятно ! Толкова силно, ист...
28.10.2010 16:01
Невероятно ! Толкова силно, истинско и въздействащо !
Петров, тук просто ми "скри топката" ! Нямам какво повече да кажа, освен, че очаквам всяка следваща публикация да е все по-силна от предишната ! .... А ти имаш много какво да дадеш , защото много ти е дадено....

ПОЗДРАВЛЕНИЯ !
УСПЕХ !

...знаеш коя съм, нали ?! ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexmunro
Категория: Други
Прочетен: 620379
Постинги: 136
Коментари: 234
Гласове: 1196
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031