Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2010 21:25 - Деветте измерения на съществуването
Автор: alexmunro Категория: Други   
Прочетен: 3442 Коментари: 4 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

От великото Нищо, което няма форма или продължителност - произлязла една единствена точка.Това е азът, който носи безкраен потенциал, който още не се е проявил и превърнал в качество. Това в съществуване в нищото на пространството, представено от една единствена точка или място.


Жизнеността на единствения аз поражда резониращ пулс, който разстяга точката, докато се отрази в своята собствена субстанция, за да стане аз съм. Tака създава измерение в пространството. Това измерение има дължина, но няма ширина или височина. То се означава с линия, и е Първото Измерение.

Когато това, което отразява или се отразява се разглежда в по-висша перспектива, тогава се създава повърхност - Второто Измерение, което има дължина и ширина, но няма дълбочина. Още в древността било изобразявано като триъгълник.

Чрез "преместване" на осъзнание над дължината и ширината, се ражда Трето Измерение - това е на дълбочината , която осигурява стабилност на формата. То се изобразява като триъгълник върху квадратна основа и изразява концепцията за форма, която се ражда от една единствена точка, точка в нищото на пространството.

Представата за дистанция създава Четвъртото Измерение - измерението на трайността, което наричаме време. Времето дава продължителност, в която формата може да се прояви и развие. физическият свят съществува в Четвъртото Измерение, макар, че създава усещане, че е вън от времето. Символ на Четвъртото Измерение е пирамида.

Петото Измерение е съзнанието, което е отвъд и извън материята и няма продължителност, но и действа и се променя чрез измерението на времето. Именно посредством съзнанието човек осъществява своя избор.

Шестото Измерение е душата. То е измерение на творчеството. Не съзнанието е извор на творчеството, а душата. Съзнанието е процес, през който творчеството може да се насочва, моделира и оформя.

Седмото Измерение е духът, който е субстрат без форма, но намира израз и облагородява опита чрез формата. Той е първичният разум, който създава формата.

Осмото Измерение е Ни-Щото, от което произлиза първичния дух. В Китай го назовават Дао. Индииците - "Великата Тайна".

Има и следващо измерение, в което се събират всички измерения. Деветото Измерение е Земята: централната точка, средата на осемте измерения. Тя е мястото, в което всички измерения се проявяват едновременно. Това измерение се изобразява в древната символика като два взаимозависими триъгълника - единият насочен нагоре, а другия надуло, всеки с точна над своя връх и с око в средата.




Гласувай:
9



1. анонимен - Тоест никога не е имало простран...
29.10.2010 21:51
Тоест никога не е имало пространство нито материя.. Просто всичко е една точка без обем? Но тази точка си мисли че съществува без да е реалност това защото тя няма с какво да се измери и славни освен със себе си.. И така.. Тази точка иска да се види и усети.. Това е първият безкраен импулс.. Който реагира сам на себе си.. След това тези импулси се отразяват един в друг до като стигнат една безкрайна честота - честота с дължина на точка без обем.. Тази най-голяма честота е всъщност границата на вселената.. Но всичко това си остава в една единствена точка - точка без обем..
цитирай
2. alexmunro - Въпрос на позиция и гледна точка!В ...
29.10.2010 22:02
Въпрос на позиция и гледна точка!В последното измерение е точно това - точка без обем, тоест нулиране!От първата съществува всичко, от последната - нищо!
цитирай
3. анонимен - Ние сега - всеки от нас се намира в ...
29.10.2010 22:13
Ние сега - всеки от нас се намира в тази точка, но не можем да се видим един друг, пред нас има градове и пустини, морета и океани, ние не можем да ги видим въобще - защото не сме на тяхната честота - нашите молекули и атоми реагират само на честота на пространството в което са, но това пространство всъщност е една точка с различни честоти.. Във всеки един момент можем да се телепортираме във всяка точка на вселената защото ние и без това сме там но не усещаме нищо, но за да се телепортираме на дадено място ние просто трябва да настроим това което искаме да телепортираме на съответната честота на дадено пространство, и този предмет ще се появи там но ще изчезне за нас, защото вече няма да реагира на нищо в нашето пространство но ще реагира в това където го пращаме, просто му изменяне честотата и то ще се телепортира..
цитирай
4. alexmunro - Бих ги нарекъл вибрации. . Енерг...
29.10.2010 22:28
Бих ги нарекъл вибрации..Енергетичните нива при всеки от нас са различни обусловени от кармични зависимости!Именно интензитета на тези нива ни дава възможноста да "видим" формата и не само..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexmunro
Категория: Други
Прочетен: 622217
Постинги: 136
Коментари: 234
Гласове: 1196
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930