Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2010 11:44 - Великото Бяло Братство - Откровение за спасителите на света. - Втора Част
Автор: alexmunro Категория: Други   
Прочетен: 2436 Коментари: 1 Гласове:
5



 Ето какво казват Махатмите сами за себе си:

„Нашите мисли, грижи и труд се изразяват в посланията на мисълта за подобряване на живота. Най-мощните мисли излизат от нашата обител. Ние постоянно изпращаме мисли, така че те като стрели да събуждат съзнанието на човечеството. От Нашата Обител Ние сеем зърната на Общото Благо по всички части на света. Нашите мисли извършват еволюцията в най-различни страни. Ние сме свикнали, че приемниците са много неочаквани, така се зараждат мисли в различни части на света. Често учените получават сякаш случайни импулси. Нашите мисловни послания летят по целия свят. Ние не се скъпим и ги сеем в пространството. Пространството е пълно с разни идеи. Ние насищаме пространството с потока на еволюцията. Великата задача на нашите действия е да помогнем на човечеството в напредъка на съзнанието. Тласъкът на мисълта е главният лечител на човечеството. Затова нашата мисия е да доведем съзнанието до прелом. Ние насочваме всички усилия към възраждане на духа - в тази огнена трансмутация е ключът на нашия труд. Ние сме погълнати от същността на работата. Нейната същност е наша цел. Такава същност ще има преобразеното съзнание. Като ваятели ние се трудим, за да обработим най-инертните места на човешкото умъртвяване. Много пъти ние сме били във вашите градове, не бива да ни наричате отишли си от света. Ние имахме параходни билети и костюми от различни страни. Ние имахме различни имена и се появявахме, когато обстоятелствата го изискваха. Ние се появявахме в страните на Запада в различни времена. Освен в Източните Ашрами, ние имахме наши убежища в западните градове - В Лион, в Нюрнберг, в една местност близо до Лондон, недалече от Петербург и в Италия. Така освен в източните и египетските Ашрами, Ние трябваше да имаме опори и в някои големи градове. Борбата със силата на тъмнината предизвика и необходимостта от много мерки. Сега ние не напускаме обителта и само във финото тяло сме на далечни разстояния. Наричат ни Бялото Братство. Хората се плашат от такива названия, но самите те охотно се молят на висшето понятие и са готови да поемат ръката Му. И ако съществуват невидими тъмни сили, то как да не съществува и Братство на Светлината? По-често, отколкото си мислят хората, Братството на Светлината е заявявало своите решения. Може да се направи цял списък от исторически събития, които имат в основата си явления на предписание и предупреждение. Множество събития от древността до наши дни са били като че ли звена на ръководещата мисъл. В тези огнени озарения е цялата система между световете. Може да се задълбочим във факти от историята, за да разберем мъдростта на строителството

 

Белите Братя, които носят върху себе си тежестта на Земята, са подобни на символа на гиганта Атлас. Сказанието за гиганта, държащ Земята, не е суеверие, а памет за Единия, за Единния, поел отговорността за Земята. Чрез съзнанието можеш да поемеш върху себе си следствието от чужда карма. Може да приемеш кармата на колектива, така името на Изкупителя няма да бъде суеверие. Да изпиеш отровата на света. Този символ идва от преданията на древността. Ние го виждаме в Египет, в Гърция, самият Шива ни напомня за него. Цяло множество изкупители носи чашата с отровата. Диханието на майката на Света, Гигантите, държащи товар, и Изкупителите, поели чашата - тези три образа са възникнали около един закон. За знаещите Изкупителите не са облечени със златни ризи.Сега може да се разберат мащабите на Великата жертва, принесена и все още принасяна от тези истински Спасители на човечеството. Те са се заклели да устоят в боя с господаря на злото и да останат със страдащото човечество на Земята до края на съществуването й. Основните им сили сега отиват за гигантската битка с тъмните разрушителни сили във финия свят и на Земята.



Гласувай:
5



1. liliyanaandreeva - Махатмите са мащехата на снахите и Снежанките...
05.11.2010 12:24
...на бялата и черна раси,както и на българите,тъй като за тях сме деца на богинята на смъртта Кали : черните - защото богинята е черна, а белите - заради името Калия, Лилия, Лотос, Хризантема и пр.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexmunro
Категория: Други
Прочетен: 620520
Постинги: 136
Коментари: 234
Гласове: 1196
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031