Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2011 17:35 - Средства за дезинформация - Вътрешен човек / Подател на сигнали
Автор: alexmunro Категория: Други   
Прочетен: 3981 Коментари: 3 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Вътрешните хора са членове на тайни общества, военни проекти или правителствени агенции, на които е поверена не-публична информация. По различни причина вътрешни хора може да изнасят част от тази информация пред обществеността. Често те правят това анонимно, евентуално чрез връзка с трети лица от външната страна, които могат да гарантират за тяхната самоличност, но я пазят в тайна, когато препредават информацията. Те могат да проговорят и явно, без скриване на своята самоличност, но тогава гледат да бъдат внимателни и да не разкриват повече, отколкото им е позволено. Някои самозвани вътрешни хора са небрежно откровени и подробни и сякаш нищо не премълчават. 
Сила на източника: Вътрешните хора работят в силно контролирана, разделена на отдели и наблюдавана среда, което се изисква от секретния характер на работата им. Следователно, те са в близост до източници на дезинформация от високо ниво, които имат непосредствен достъп до тях, особено източници, поставени по-високо от тях в йерархията. Ако източникът е напреднала военна фракция, секретният характер на военната мрежа позволява да бъдат отвличани служители и да им бъде програмиран умът, както е необходимо, за да се създадат неволни носители на дезинформация. Служители могат също така да бъдат проверявани, следени и вербувани, за да станат обучени оперативни работници по дезинформация, които или напълно съзнават своята мисия да мамят, или са получили убедителна история за прикритие и някои фалшиви, но звучащи благородно причини да изнесат „важна" информация пред обществеността. На някои може дори да им бъде показано подвеждащо доказателство и документи, а някои тайно да бъдат подбуждани да станат податели на сигнали и по този начин да разпространяват измама с пълно убеждение, че някак си подриват устоите на своите началници, докато всъщност правят обратното. 
Слабост на носителя: Вътрешните хора получават разрешително за достъп до все по-високо ниво на секретна информация чрез демонстриране на нужда да знаят, минаване тестове за преданост и използваемост, подписване на клетви за пазене на тайна, отказ от лични права и предварително съгласие за наказания за нарушаване на тези клетви. Тайните мрежи имат редица методи, с които гарантират, че сигурността ще остане ненарушена, и които включват и парични поощрения, изнудване, заплахи за живота, хипнотичен контрол на ума и избиране само на лесно управляеми и покорни кандидати за вербуване. На служителите се казва само онова, което е необходимо да знаят за своята работа, което често включва измислени, но правдоподобни истории, за да ги заставят да сътрудничат. Делението на отдели прави трудно даден вътрешен човек да сравни бележки с други, за да открие дезинформацията, подавана му от неговите началници. Въпреки че имат секретни знания, вътрешните хора са печално неосведомени относно информацията извън нивото, за което имат разрешително за достъп. Делението на отдел държи пълната картина извън полезрението и без този контекст вътрешните хора не винаги могат да открият дезинформация в това, което вече им е казано.   
Сила на носителя: Всеки, за който може да се потвърди, че е вътрешен човек, се уважава, че е на толкова привилегирована и квалифицирана длъжност и че е бил достатъчно смел и благороден да рискува да изнесе ценна информация пред обществеността. Това придава на техните думи голяма достоверност, защото това, което казват се равнява на свидетелски показания на експерти, думи, казани от онези, чиито длъжности предполагат тези знания. Разбира се, тази поява на авторитет създава идеално средство за посяване на дезинформация. Клетвите за пазене на тайна и законите за националната сигурност са добри извинения за измъкване от някои неудобни въпроси и добавят заинтригуваща атмосфера. 
Слабост на аудиторията: Делението на отдели и законите за пазене на тайна, както и свидетелите, нежелаещи да рискуват своя живот, пречат на обществеността по-задълбочено да проучва твърденията на вътрешни хора, като им забраняват достъпа до секретни доказателства и все още класифицирани документи. Ако те докажат своите твърдения, това впечатлява мнозина, но вътрешните хора си осигуряват влиятелен глас, ако тяхната история се подкрепи също така и чрез изнасяне на документи и интригуващи снимки, които насърчават предположенията, въпросите и отчаяното търсене на потвърждение от аудиторията.  Подвеждането на аудиторията е гарантирано, ако тя не успее да изключи възможността, че вътрешен човек е дезинформатор независимо от неговите твърдения, особено, ако те са подкрепени от подправени снимки и документи, осигурени от добре оборудваната и свързана мрежа, която го спонсорира. Най-доброто, което може да направи аудиторията, е да търси грешки и противоречия в неговите твърдения, и по-важно, да направи вероятностна оценка на неговата почтеност въз основа на гледната точка зад неговите твърдения и на това кого биха облагодетелствали те най-много.


Том Монталк



Гласувай:
22



1. rebellion - Човешкото същество в зомбирано ...
12.07.2011 18:42
Човешкото същество в зомбирано състояние не разбира Закона на Социума, за Скачените съдове: че колкото по-тежко става на твоя съсед, толкова и на тебе ще ти става по-тежко в бъдеще, тъй като сте впрегнати в астрален общ ярем.
цитирай
2. balgarski7vinarki - ami da -da minava vremeto
12.07.2011 23:19
Nali uj sa se prigotvili da "podobrjavat" choveshkia vid s chipove i l.....a-vsashtnost da se protaka kolkoto moje poveche momenta na kritichnata tochka za tazi zivilizazia.Nali zatova papame himikali-izgrajdat ni sintetichni chipove.-uchastazi v mozaka prednaznacheni za "ochipiavane"....Gadna teoria-ne sam ja chela nikade-moia si e, ot nabludenia ....I tezi vatreshni hora-skapanite agenti nali...i interesno dali sa dinastii agenti-vse po kuhi...
Ne sam se vpusnala v janra -inache bih ponapisala razni neshta , no moje do togava da me otvlechat,ne znam,
цитирай
3. quazimodo - Всичко тече
13.07.2011 00:55
Всичко тече, всичко се променя!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexmunro
Категория: Други
Прочетен: 621983
Постинги: 136
Коментари: 234
Гласове: 1196
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930