Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2011 13:35 - Средства за дезинформация - Официално лице
Автор: alexmunro Категория: Други   
Прочетен: 3915 Коментари: 3 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Резюме: Към официалните лица спадат избрани или назначени членове на политически и религиозни институции, онези, които имат специални титли и акредитиви, и които са на уважавани длъжности в ръководството. 
Сила на източника: Дезинформаторите имат голямото предимство да влияят чрез високопоставен фигурант, без самите те да бъдат забелязани. Те могат да бъдат сред личните му съветници, програмирани или вербувани сътрудници, които са внедрени близо до него, за да влияят върху неговите мнения и решения, тайни организации, от които периодично получава инструкции, или извънземни фракции, които го отвличат и програмират да приеме техните цели. Тези източници лесно могат да шантажират официалното лице, да експлоатират наивността му, да му предложат поощрения в пари и власт срещу покорство и да му съобщят или покажат някаква шокираща „истина", която да го накара да им сътрудничи. 
Слабост на носителя: Официалното лице е преди всичко публична фигура, чиято загуба на репутация и обществена поддръжка означава край на неговата кариера. По тази причина той може да бъде заплашен с дискредитация или убийство, или да бъде подкупен с обещания за лично и институционално повишение и защита. Да бъдеш официално лице може да бъде толкова времеемко, така че времето за лични независими проучвания и задълбочени размисли е ограничено, което може да го направи зависим от съветници за сгъстените брифинги и препоръки. Това способства за доверяване на потенциални източници на дезинформация и пълна липса на разбиране на материята извън неговата специалност. Неговата известност като публична фигура може също така да го направи твърде голяма пречка, за да му се даде реалната истина, така че на него не трябва да се дава разрешително за достъп до секретна информация, освен ако той няма абсолютна нужда да знае. Ако не е надарен с интелект, преданост и власт, която да надхвърля неговата роля на официално лице, може да бъде заменен. 
Сила на носителя: Официалните лица са творци на решения, лидери на мнение. Ако репутацията им е ненакърнена, думите им имат власт над общественото мнение. Те могат да повлияят на общественото мнение, за да узурпират демокрацията, като лансират частни тайни програми с подкрепата на гласовете на мнозинството. Официални лица могат също така да се позоват на властта и авторитета на институцията, която представляват, по същия начин както църковно официално лице декларира политически идеи като божия воля. 
Слабост на аудиторията: Аудитория в този случай са широките маси, най-малко прозорливата аудитория от всички. Казано конкретно, масите изпитват сляпо уважение към авторитета, лесно се впечатляват от титли и нямат познания и контекст правилно да оценят това, което им се казва - особено, ако им се казва дезинформация, свързана с не конвенционални теми като извънземните. Това просто е факт, базиран на средностатистически данни. Преобладаващата част от масите се нуждае от защита, стабилност и спокойствие, осигуряването на които са задължение на държавните органи, макар и не без политически подбуди. Ако официални лица разкрият информация за съществуването на извънземните с пълното одобрение на институциите, към които принадлежат, шокът в масовото съзнание и последвалото шумно искане на отговори, би позволило на тези официални лица да излеят порой от умело съставена дезинформация относно подбудите и самоличността на извънземните.
Том Монталк



Гласувай:
20



1. universalnite000 - В един свят, в който е "прав...
15.07.2011 16:08
В един свят, в който е "правило" да се смееш на идеята за НЛО и извънземни, на вас ви се поднася възглед, който предполага, че извънземните не само съществуват, но са оказали съществено влияние върху човешките дела, водени от добри или лоши намерения.
Може би най-трудно е да се приеме, че преди хиляди години е било създадено някакво тайно общество, което да посвещава елита в духовните "истини", като в същото време изопачава същите истини, за да подмами елита да манипулира останалите; и че днес това тайно общество е напреднало до етапа, в който контролира преобладаващата част от световната политика, икономика и тайни служби. От гледна точка на живота, в който системата ни насърчава да вярваме всичко това изглежда нелепо, скандално и връх на всичко. Но от вас се очаква да си помислите точно това. На хората е втълпена толкова неправилна версия за историята и реалността, че дори ако потулването на истината се провали и тя излезе наяве, тя ще е толкова различна от втълпеното, че хората просто ще се изсмеят и ще кажат, че е налудничаво. Какво бе казал Хитлер ? "Колкото по-голяма е лъжата, толкова повече хора ще й повярват".
цитирай
2. balgarski7vinarki - Predi godini imashe edin mnogo populjaren sait "Qwantum Mind"
15.07.2011 22:23
Predi godini,zashtoto veche i tova ne e mnogo interesno -veroiatno poradi svetovnata ikonomicheska kriza, depresiata i lipsata na realni zeli.Ta tam de, v saita imashe i reklami-na mnogo "spezialisti"veroiatno i dosta sharlatani, koito davaha "ukazania"kak s pozitivni misli chovek moje da postigne vsichko.Za men be interesno dotolkova,dokolkoto ponauchih neshto za Kvantovata teoria.Po povod na postinga- dali drugi vidove vlijaiat varhu jivota-tova e tema dosta otdavnashna i poizcherpana, sega nad glavite ni e nadvisnal t.nar nov red,interesite za globalna manipulazia s psevdo-vishi zeli i t.n.
Ima li izhod za tazi zivilizazia da vleze v normalno razvitie-mai ne, njama kak da se "pootkaje" ot izlishnata tehnika i himikali.
Zatova da si jiveem jivotite takiva kakvito sa , a tainite obshtestva da se zanimavat s klakvoto si shtat-ako ne im e pisnalo i na tjah i deistvat samo po inerzia,koi gi znae,nali?
цитирай
3. panazea - Чудесно представяне!
20.07.2011 17:09
:))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexmunro
Категория: Други
Прочетен: 620445
Постинги: 136
Коментари: 234
Гласове: 1196
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031