Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2011 17:52 - Дешифриране ядрото на извънземната дезинформация
Автор: alexmunro Категория: Други   
Прочетен: 7597 Коментари: 2 Гласове:
15

Последна промяна: 20.08.2011 17:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Най-голямата сила на дезинформацията е същевременно нейната най-голяма слабост. Това, че може да достигне до мнозина, означава, че не може да достигне до всекиго. Понеже аудиторията й има ограничени интелект и период на внимание, посланието й трябва да бъде направено лесно за разбиране, за да попадне в целта си. Това го прави съмнително за всеки с по-набито око. За да бъде едно послание толкова сполучливо, че да заблуди дори и най-прозорливите, то непременно трябва да бъде толкова изкусно и сложно, че да прелети точно над главите на избраната си публика. Дезинформация, подготвена за популярно алтернативно радио предаване, например, би завладяла умовете на по-голямото мнозинство от публиката, но би била толкова опростенческа, че слушателите от прозорливото малцинство биха се ококорили. Добрата дезинформация трябва да бъде достатъчно изтънчена, че да сведе до пренебрежим минимум прозорливото малцинство, като същевременно се запази достатъчно семпла, за да подейства на необходимото мнозинство.

Дезинформацията възниква с намерение да тласне напред даден таен план, така че тя може да бъде обратно инженирана, за да се разкрие този таен план. Чрез анализиране на достатъчно количество извънземна дезинформация човек може логически да извлече тайния план на извънземните. Алтернативно, човек може да изгради хипотеза за това какво може да представлява тайният план, а след това да провери, дали различни източници, носещи отличителните белези на дезинформацията, са в съответствие с тази хипотеза.

През петнайсетте години, през които проучвах тази тема, се очерта един отчетлив модел на дезинформация, втъкан в многобройни източници - от научни трудове до публикации на тема мистика. За удобство ще нарека този модел „ядрото на измамата". То се състои от полуистини, преплетени между привидно независими източници, но споделящи една обща насока на убеждаване. Често едни и същи неистини бяха поставяни в различна рамка, за да привлекат определена публика.

„Ядрото на измамата" съдържа следните ключови елементи:

        Насърчаване на лишаването от прозорливост

        Неправилно прилагане на духовните принципи

        Извъртане на неопровержими факти

        Представяне на извънземната намеса в божествена светлина или като съдба

        Заплашване с последствия при отказ от сътрудничество

        Подмамване чрез обещания и награди

        Използване на наивни предположения, водещи към погрешни заключения

 Манипулиране на емоции чрез евфемизми и дисфемизми

        Принизяване на човешките ценности

  Използване на корумпирани човешки лидери за изкупителни жертви

      Осигуряване на амнистия за корумпирани човешки лидери

•  Възхваляване образа на извънземните и призоваване към разбирателство с тях

     Получаване на индивидуално и колективно съгласие чрез принуда

        Искане за обединяване и интеграция на хората с извънземните

• Ограничаване осъзнаването на хиперпространствената реалност

        Предлагане на неправилни логически противопоставяния чрез размяна на роли


 Следва по-задълбочено изследване на тези елементи. Реалните примери са парафразирани от литературата, заедно с моя коментар и анализ. Не забравяйте, че тези примери съществуват някъде в настоящето и активно формират общественото мнение в посока на поддържане на определена представа за извънземното присъствие. Сравнете картината, лансирана от Ядрото на измамата, с тази, представена в тази книга, и сами решете коя е по-всестранна, по-правдива от гледна точка на опита, по-логична и по-реалистична.

Том Монталк




Гласувай:
15



1. padreantonii - Какво каза един бивш служител на ЦРУ през 1979 г.
20.08.2011 18:35
Виктор Маркети, бивш специален помощник на изпълнителния директор на ЦРУ, който казал в частен раговор през 1979 г. :



" Извънземни същества наистина са осъществили контакт с нас, а може би дори са ни посетили и американското правителство, съвместно с другите сили в Европа е твърдо решено да държи настрана тази информация от широката публика. Целта на тази международна конспирация е да се запази достатъчна стабилност между нациите по света и съответно да се запази промишления контрол над съответните народи.

Защото ако тези правителства признаят, че има същества от открития космос с интелект и технологични способности, очевидно далеч надвишаващи нашите, това, след като се осъзнае напълно от средния човек, би могло да разруши основите на традиционната структура на властта на земята.

Политически и законови системи, религиозни, икономически и социални институции биха станали безсмислени за широката публика. Националните йерархични учреждения, дори цивилизацията, каквато я познаваме, биха се сгромолясали в анархия."
цитирай
2. анонимен - да да да
20.08.2011 22:56
Пред боговете всички сме равни. Нещо, което на никое правителство никак не му се ще. Засега.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexmunro
Категория: Други
Прочетен: 621886
Постинги: 136
Коментари: 234
Гласове: 1196
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930