Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2011 18:33 - Елементи на Ядрото на измамата - Насърчаване на лишаването от прозорливост
Автор: alexmunro Категория: Други   
Прочетен: 8146 Коментари: 5 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Не можем да оценяваме извънземните като лоши, ако самите ние имаме проблеми. 

Това изявление описва прозорливостта като хипотетичен акт на морална оценка, като обезсърчава прозорливостта чрез предложението да избегнем лицемерието и, на първо място, да не сочим с пръст. То представя погрешен избор за преценка - или на извънземните, или на хората, като пренебрегва вторите. Вместо това, необходимо е обективно да изследваме и едните, и другите за проблеми. Може би някои проблеми на хората са свързани с тези на извънземните, например, когато извънземните са замесени в неетична модификация на поведението на човешки мишени. 

Би било лицемерно да протестираме срещу несправедливостта, която негативните извънземни причиняват на хора, след като самите хора ядат, малтретират и експериментират с животни. 

Както споменах, несправедливостите, извършвани както от хора, така и от извънземни, трябва да бъдат разобличени, но не трябва да забравяме, че една несправедливост не оправдава друга, нито пък че отстраняването на една несправедливост не отстранява друга. Дори и всички хора да станеха вегани (крайни вегетарианци), предполагаемата тенденция някои извънземни да изяждат хора ще продължи. Не само изнасилвачи са онези, които биват похищавани и изнасилвани, нито пък любители на месото онези, които биват отвличани и изяждани, нито пък животновъди онези, които съставляват населението от имплантирани и опитомени похитени. По-скоро случаят на малтретиране и експериментиране с животни е едно микрокосмическо отражение на една по-голяма динамика, която някои извънземни са довели до съвършенство. Ако човек погледне кой извършва по-големите зверства над животни, вижда, че тъй наречените „хора" са загубили връзка със своята човешка същност и са се приравнили с нещо нечовешко или демонично, а същото може да се каже и за извънземните, които вършат това с хора. Никой от тях не трябва да остава непорицан заради действията на другите. 

Не трябва да си мислим за негативни извънземни, защото активизираме и привличаме онова, върху което се съсредоточим. 

Това е неправилно прилагане на Закона на привличането (18). Ако привличаме онова, от което сме обсебени или на което сме емоционално отдадени, то обратното, че отблъскваме онова, което пренебрегваме, не е вярно. Ако пренебрегването на нещо премахва силата на привличането, това нещо все още може да се покаже, случайно или чрез своята свободна воля. Онова, което действително отблъсква и блокира, е съзнаването, профилактичното действие и намерението и молбата за защита. Следователно, това твърдение е абсолютно назадничаво чрез препоръчване на невежеството като решение. Невежеството просто оставя вратата широко отворена. 


(18) Законът за привличането е метафизичен принцип, според който съзнанието формира вероятността да привлечеш в живота си онова, върху което умствено се съсредоточиш. Този принцип се популяризира от документални филми като The Secret (2006) и What the Bleep Do We Know? (2005). Механиката на принципа възниква на квантово ниво, при което съзнанието повлиява на колапса на функцията на квантовата вълна.


Не можем да разберем подбудите на извънземните, защото те са просто по-напреднали от нас. 

Хуманоидите, с които си имаме работа, са напреднали, но са достатъчно подобни, че бихме могли чрез старателно проучване, личен опит и духовна интелигентност да разберем достатъчно от техните подбуди, за да открием доброжелателност или неискреност. Онези, които приемат, че за човешкото разбиране има граници, не са успели сами да проучат тези граници и следователно нямат право да правят такива изявления и дори да са ги проучили и да са срещнали стена, други може направо да са я пробили. 

Не знаем достатъчно, така че не трябва да усложняваме нещата и да се придържаме към черно-бялата представа. 

С това се препоръчва невежество в името на практичността и обективността, като се казва, че трябва просто да вървим напред, използвайки онова, което имаме относно извънземното присъствие и да не усложняваме нещата. Каква пораженческа перспектива. Вместо да се стремим към установяване на опростенческа и погрешна картина, онова, което трябва да направим, е да разширим обсега на изследванията и да използваме критично мислене, за да продължим да подобряваме точността на картината. 

Не можем да определим намеренията на извънземните, докато не поработим с тях достатъчно дълго, за да видим какво имат да ни предложат, всичко останало са прибързани заключения. 

Колкото повече научаваме предварително за извънземното присъствие и за евентуалните подбуди на извънземните от планините доказателства и изследванията, с които вече разполагаме, толкова по-прозорливи и проницателно възприемчиви ще бъдем, когато дойде време за контакти и преговори. С други думи, ще разпознаем по-бързо намеренията на извънземните, ако отидем на масата за преговори подготвени, може би достатъчно бързо, за да предотвратим поемане на пагубни ангажименти. Това твърдение насърчава вместо това отлагане вземането на решение, продължително време след като бъдат сключени редица споразумения и установени връзки с извънземни фракции, което може да бъде твърде късно, ако въпросната извънземна фракция бъде особено убедителна и агресивна. 

Липсата ни на разбиране е онова, което довежда до погрешно възприемане на методите на извънземните като враждебни. Ние сме като уплашени животни, съпротивляващи се на ветеринаря, който иска да им помогне. Извънземните са тук, за да ни помогнат и нашия нерационален страх от тях ни пречи да научим повече за тях. 

Има разлика между реакцията на сляп страх от нещо непознато и разкриването на хитрата измама на извънземните след дългогодишни изследвания. Липсата на разбиране може също така и лесно да доведе до възприемане на неискрените сили като доброжелателни, а правилното разбиране може да смъкне маската и да разкрие измамната движеща сила под нея. Има твърде много изследвания, свидетелски показания на похитени и исторически доказателства, сочещи враждебни намерения сред някои извънземни фракции. Да намираме благовидно извинение за всички тях с това, че били просто реакция на страх и неразбиране, е наивно и нечестно до крайна степен. 

Най-големите препятствия предлагат най-големите награди, следователно ние трябва да преодолеем нашия страх от извънземните и да приемем нашето партньорство с тях, за да пожънем наградите. 

Това е друг пример за представяне на благоразумието като невежествен страх. Докато има хора, които се страхуват от непознатото и, следователно, се страхуват включително и от извънземните, има други, които достатъчно добре осъзнават съществуването на фракции на негативни извънземни, за да бъдат предпазливи, но с отворени очи, а не със затворени. Предизвикателството, пред което се изправя човечеството, е не само преодоляване на страха от непознатото, а и липсата на прозорливост относно непознатото, щом то проникне през стените на консенсус реалността. 

Да очакваш, че пристигането на извънземните ще бъде нещо различно от позитивна благословия, означава, че се оставяш да бъдеш ръководен от примитивните центрове на страха, вместо от по-развитите части на своя мозък. 

Това пък се опитва да ни представи образованата предпазливост като реакция на сляп страх. То залага на политически коректен, материалистически, самоподценяващ се мем, че хората са по-примитивни, отколкото всъщност са. Докато много хора по извънземните стандарти са всъщност зверове, непочтено е това да се проецира върху другите, които са зрели, съзнаващи, прозорливи и са направили изследване, натрупали са опит и/или които са въплъщение на необикновени знания относно извънземното присъствие. 

Съсредоточаването върху негативните извънземни отвлича вниманието ни от това да вървим напред с мнозинството извънземни, които са позитивни. 

Да съзнаваме съществуването на негативните извънземни, да познаваме техните характерни черти, тактика и подбуди - това е което ни позволява да направим разлика между истински позитивните извънземни и онези, които просто се правят, че са позитивни. Всъщност, фракциите на позитивните извънземни може да изискат минимум стандарт за разпознаване при техните евентуални контакти и умението как да бъдат разпознати те и измамниците може да бъде очакваното доказателство, че сме зрели и достойни за контакт. Това не означава, че човек трябва да бъде обзет от негативни потенциали до изключване на позитивните или обратното, а по-скоро човек трябва да се стреми да ги уравновесява. 

Не съществува правилно или погрешно, добро или зло, когато става дума за извънземни, понеже тези етикети произлизат от нашия разсъдителен начин на мислене. 

Този вид морален релативизъм гарантира, че с нула прозорливост човечеството би поверило съдбата си на първата фракция извънземни, която се предлага като заместител на нашата съвест. Вместо да отхвърлим разсъдливостта, трябва да я изострим. Както позитивно срещу негативно са дефинирани логически, интуитивно и разсъдливо, така може да се направят валидни съждения, без да се допускат грешки от емоционално пристрастие, сляпа догма или назадничава традиция. След като човечеството ще се изправи пред последствията от своите решения, то само трябва да вземе тези решения в съответствие със своята най-висша система на стандарти, за да израсне от опита и да запази своето самоопределение. 

Извънземните фракции имат свои собствени идеологии, някои от които отговарят на стандартите, установени от човечеството, други - не. Това разделя извънземните фракции на такива, които уважават решенията на човечеството, и на такива, които им се противопоставят и ги подкопават. Следователно, дори ако всички съждения са субективни и гледните точки - относителни, все пак всички индивиди носят отговорността да направят разлика между различни подбуди на извънземните, за да разберат кои са приемливи.


Том Монталк




Гласувай:
19



1. alexmunro - Моята идея във информацията, която ...
22.08.2011 18:53
Моята идея във информацията, която пускам за извънземните и не само е тоталното и пълно демаскиране на системите за контрол над хората!Цялата измама и не реалност на институциите и всички модели и шаблони, които я придружават..С други думи целият ресор на Матрицата!Казано е - Осведоменият човек е силен за двама!Аз казвам - осведоменият човек е силен за всички ни!
цитирай
2. анонимен - Помислете!
22.08.2011 19:42
Прекрасна статия...и въпреки това има някои неточности от гледна точка на логиката. Една еволюирала цивилизация при всички положения се води от осъзнаването на причинно-следствените зависимости. Във вселената (в глобалното, както и в конкретното) има равновесие, чието нарушаване е пагубно за всички. Дори пришалец не може да не си дава сметка какво върши. Това е прерогатив на примитивна цивилизация като нашата. Така че, не се страхувайте от извънземните. Ако искат да ни унищожат, с нищо не можем да ги спрем.
цитирай
3. malchaniaotnadejda7 - Здравей, Alexmunro!
23.08.2011 09:33
В текста има оправдан стремеж към адекватност и все пак, въпреки "планините от доказателства", бих искала да те попитам нещо конкретно. Не си длъжен да ми отговориш, разбира се. Ако пред очите ти, кацнат извънземни и очевидно имат нужда от помощ, как би реагирал ти? Какво ще направиш? И друго - не мога да повярвам, че има по-примитивни и жестоки същества от нас. Благодаря ти.
цитирай
4. alexmunro - 1. По първия въпрос - ще разчитам на ...
23.08.2011 13:29
1.По първия въпрос - ще разчитам на усета си! :)
2.По втория - Както има по-висши от нас не виждам, защо да няма и по-нисши!Всичко зависи от нивото на съзнание и степента на еволюция! :)
цитирай
5. malchaniaotnadejda7 - :) Благодаря за отговорите. Удовлетворяват ме ...
23.08.2011 14:14
Разбира се, че има. Исках да кажа, че определено ми омръзнаха две неща, които са доста скалъпени като съшити с излиняла прежда:
1. Че извънземните ни заплашвали, искали да ни подчинят, колонизират, заробят и ред подобни. Извънземни - та това е необозримо понятие, ако въобще си даваме сметка...
2. Да спрем да се правим на така невинни и така изостанали. Нито сме невинни, нито сме изостанали, в технически смисъл, имам предвид. В духовен - човечеството е страшно зле ! Добре е, да не си въобразяваме, че ние, човечеството, сме по-ценни, отколкото сме и че представляваме кой знае какъв интерес за други цивилизации, освен еволюционен. Извънземните, това сме и... ние. Надявам се, алегорията ми не е неуместна.:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexmunro
Категория: Други
Прочетен: 620460
Постинги: 136
Коментари: 234
Гласове: 1196
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031