Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2010 11:17 - Войните като пряко следствие на монетарната система - продължение
Автор: alexmunro Категория: Политика   
Прочетен: 955 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.08.2010 11:20


 Трета част
       През януари 1945 г. на англо-американците, както и на цял свят, става ясно, че войната е вече решена в полза на съюзниците, и че няма да продължи повече от седмици или най-много няколко месеца. Цял свят си задава въпроса защо на 13 февруари 1945 г. англичани и американци извършиха едно унищожително нападение на Дрезден, последвано от многобройни разрушителни нападения над беззащитното цивилно население. В тези нападения вземат участие 9000—10 000 бомбардировачи и изтребители. Стотици хиляди фосфорни и други бомби са пуснати над невинното население в различни градове на Европа.Ннколко часа след първото нападение на Дрезден следва второ въздушно нападение от 1200бомбардировача-крепости.Десетки хиляди хора, оцелели от първата бомбардировка, сега стават жертва на втората. Същият ден преди
обяд една трета вълна от 1350 бомбардировачи и избители доизтребват всичко, което още не е унищо жено. Докато бомбардировачите унищожават покрайни те на града, изтребителите с картечен огън лудо гонят
из улиците и площадите жените и децата, дори и кучетата.
Тактиката на това нападение е ясна: да се унищожи колкото е възможно повече цивилно население. Трудно е да се определи точната бройка на жертвите, тъй като е имало много пришълци от други градове. Но с положителност се твърди, че жертвите надминават 300 000 — една малка бройка в сравнение с няколко милиона невинно цивилно население, избито без каквато и да е военна причина. Това става независимо от факта, че англичаните и американците са подписали всички предишни съглаше ния, които покровителстват цивилното население: в Хага— 1907 г. и Женевската конвенция от 1925 г. Повечето от пострадалите цивилни са жени, деца, военнопленници, чуждестранни работници и всички видове животни.
През 1943 г. в Казабланка Чърчил и Рузвелт решават на всяка цена да сломят морално германския народ. Какво търсят тогава в окупираните европейски страни и кой им дава моралното право да бомбардират детски училища и болници? Показателен е случаят в Копенхаген, където унищожават едно училище с всички деца в него, докато германски, френски, италиански и белгийски индустриални центрове остават почти непокътнати. През 1944 г., когато въздушните нападения над индустриални центрове и заво ди достигат кулминационната си точка (според англо-американски сведения), германската военна продукция е с рекордни постижения спрямо началото на войната.
За тези, които виждат събитията не само така, както им се представят, а каквито са в действителност, става ясно защо големите заводи, дори и тези, които произ­веждат оръжия и военни материали, почти не са засегна ти. Това е защото Капиталът е един и всички заводи на двете воюващи страни принадлежат на една добре замас кирана сила, която се движи от скрита ръка.
Ялтенските документи разкриват, че руснаците са поискали от англо-американците да спрат бомбардиров ките над германските градове и да бомбардират само по установена линия. Такова споразумение обаче не е било постигнато и Чърчил и други продължават криминалните и масови убийства. Преди въздушното нападение на Дрезден на екипажите на бомбардировачите е казано, че с това въздушно нападение те ще ликвидират важно командване на Гестапо, муниционни складове, заводи за производство на отровни газове и железопътната линия. Малко след свършването на войната много от пилотите, взели участие в бомбардировките на Дрезден, посещават града, за да се преклонят пред стотиците хиляди жертви. За свое ГОЛЯМО учудване установяват, че в града не е имало никакво главно командване на Гестапо, никакъв завод за отровни газове и железопътната линия е била почти незасегната. Още веднъж — какво ще рече това? Всичко е било много добре запланувано, дори унищожението на невинни жени и деца.

(следва)



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexmunro
Категория: Други
Прочетен: 622403
Постинги: 136
Коментари: 234
Гласове: 1196
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930