Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2010 22:48 - Банки и банкери - Пета част
Автор: alexmunro Категория: Политика   
Прочетен: 1258 Коментари: 0 Гласове:
2



   Парите се създават от човека. Създава се нещо от нищо. Един къс хартия почти без никаква стойност се напечатва с различни цифри. Той ни дава възможност да купим кола, дори къща в зависимост от големината на напечатаната цифра. Тези, които създават парите, фактически печелят неимоверно много в сравнение с обикновения американец, на когото средната печалба или чист доход е около 5%, докато печалбата на производителите на пари е неограничена. Костуемата стойност на една банкнота (хартия и напечатването) от един долар или от 10 000 долара е не повече от 1—2 цента.
""Паричната система е не само крайно необходима, но е немислимо едно цивилизовано общество да живее без нея. Би било невъзможно да се развие каквато и да е индустрия без пари. Земеделските стопанства, отделните семейства или отделната личност биха живели строго ограничени, биха произвеждали блага само за себе си. Никой не би произвеждал повече, защото няма какво да го прави. Функционирането на каквото и да е управление би било немислимо. Без паричната система ще трябва да се върнем с хиляди години назад, и да живеем така, както са живели отделни племена. Парите са потенциалът на цивилизованото общество. Ако парите се премахнат или обращението се намали, резултатите биха били катастрофални. Получава се депресия."" Това ни се внушава от монетарната система постоянно и много настойчиво!!! Такава депресия бе създадена изкуствено в Щатите през 1930 г. от банкерите. През това време на САЩ нищо не липсваше. Индустрията беше на много високо ниво, имаше плодородни ферми, прекрасна жп система, съществуваше една от най-добрите комуникационни системи в света, използуваща телефона, телетипа, радиото и много добре функционираща държавна пощенска система, незасегната от военните опустошения.
Единственото нещо, което е липсвало на САЩ през 1930 г., е редовното и достатъчно снабдяване с пари, необходими за размяна и търговия. Тъй като банките прибират всичките пари и не ги пускат в обръщение, цялата търговия спира. Фабриките не са в състояние да продават продукцията си, тъй като населението няма никакви пари. Работниците са освободени от работа, получава се най-страшната безработица, която Щатите помнят. Отговорът и оправданието на банкерите е било само едно: «Времената са тежки и няма пари.»
Тъй като хората не разбират тази експлоататорска система те се оставят да бъдат жестоко ограбени. Хиляди фермерски имоти са експроприирани от банките заради това, че фермерите не са в състояние да изплащат вноските на взетите от тях заеми. Повечето от хората загубват всичките си имоти и спестявания.
Същите тези банки, които сами печатат парите, а казват, че няма такива, само след няколко години пускат в обръщение милиарди долари и подготвят Втората световна война.
Само за няколко години САЩ преминават от едната крайност към другата, от безработица и пълен застой — към пълен капацитет на военната продукция. Докато фермите не могат да произвеждат храна за населението, фабриките започват да произвеждат в големи количества военни униформи и боеприпаси. Внезапното пускане на парите в обръщение изменя коренно живота. Фермерите започват да продават продукцията си, фабриките организират работата на няколко смени, отново се задействат мините. Край на депресията. Истината излиза наяве — липсата на пари, причинена от банките, е предизвикала депресията.
Този и още много други примери доказват, че парите трябва да се създават и контролират само от държавата, която единствено защитава интересите на поданиците си.
В САЩ случаят е точно обратен. Парите се създават и контролират от Федералния резерв, който не е нищо друго, освен една частна организация.

Край



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexmunro
Категория: Други
Прочетен: 620511
Постинги: 136
Коментари: 234
Гласове: 1196
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031