Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2010 13:17 - Войните като пряко следствие на монетарната система - продължение
Автор: alexmunro Категория: Политика   
Прочетен: 966 Коментари: 0 Гласове:
0



Част пета


   Учените, които започнаха проекта "Манхатън" преди 43 години, не можаха да предвидят, че атомното оръжие ще се развие толкова много за сравнително кратко време, както и че ще се стигне до положение да не може да се контролира. Много от тези учени, които започнаха този проект и в момента са още живи, се борят за пълен контрол над атомните оръжия и то с пълно право, тъй като бомбата над Хирошима е нищожна в сравнение с това, което имаме днес. Само американските подводници тип «Трайдънт» имат разрушителна сила надхвърляща 25 пъти Втората световна война. Само Русия и САЩ в момента притежават повече от 15 000 мегатона ядрено оръжие, докато «Бюлетинът на атомните учени» от 1985 г. изчислява, че от 5000 до 10 000 мегатона са в състояние да убият 1 милиард хора, както и да наранят още 1 милиард от пожари и радиация. Ето защо създаването на нещо истински ефикасно е крайно наложително. Многобройните атомни централи, пръснати днес по света, ще остареят и ще издържат не повече от 50 години, след което ще се наложи да се реконструират или разрушат. Къде ще се съхранят всички тези отпадъци от радиоактивни горива, желязо, цимент и всички материали от обектите, вече замърсени и излъчващи радиация? Някои от тези радиоактивни материали е възможно да бъдат опасни в следващите един милион години. Поставя се въпросът, честно ли е да оставим на следващите поколения един такъв проблем, с който самите ние не можем да се справим?
Кой причинява войните? Каква дяволска сила или група хора успяват периодично да потопят света в кървави конфликти? Отговорът е много прост. Който контролира паричната система в света, той също контролира световната политика и нейните насоки.
През 1980 г. , когато Ротшилд поставя пълен контрол на английските банки, прави следното изявление: «Не ме интересува кой ръководи политиката на дадена държава, дайте ми възможност да управлявам паричната система и аз ще ръководя политиката».
Интересно е да се подчертае, че с напредването на цивилизацията войните стават все по-жестоки и по-скъпи. Според един холандски професор стойността на един убит противников войик през различните епохи от историята е била следната. По времето на Цезар да се убие един войник е струвало по-малко от един долар. По времето на Наполеон се увеличава до 2000 долара. В края на Първата световна война — 17 000 долара. През Втората светов на война — около 40 000 долара, а по време на Виетнамската война убийството на един противников войник е струвало на САЩ рекордната цифра от 200 000 долара.
Така, както аз се замислям често за тези фантастично големи цифри, убеден съм, че читателят ще си зададе въпроса: как тези разходи са нараснали така неимоверно много? И кой ги определя? Отговорът е един; разбира се, тези, които извличат облаги от войните! Това се доказва и от обстоятелството, че Виетнам спечели войната със стотици пъти по-малко средства, отколкото САЩ.
Мир и свобода! Не е ли ирония и парадокс! Не са ли това само празни думи, с които милиони войници от всички националности са загинали? Къде са мирът и свободата, за които те умряха? Човечеството не може да се поучи от историята и да разбере, че войната не е тази, която разрешава проблемите, никога не ги е решавала и няма да ги реши. Войните само разрушават, а не съграждат.
Американският генерал Уилям Шерман (1820—1891) казва следното: " Война — това е най-големият варваризъм... Само тези, които никога не са стреляли, нито пък тези, които не са чули писъците и стенанията на ранените, викат високо за кръв, за повече отмъщение и повече опустошения. Войната е ад."

Край



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexmunro
Категория: Други
Прочетен: 621957
Постинги: 136
Коментари: 234
Гласове: 1196
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930