Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2011 15:20 - Средства за дезинформация - Директни съобщения и Заговор без ръководител.
Автор: alexmunro Категория: Други   
Прочетен: 3240 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Директни съобщения 
Резюме: Понякога като че ли съобщения до обществеността идват директно от извънземните, без посредник. Това включва радио сигнали от космоса, намеса в телевизионни предавания, кръгове в посевите и анонимно разпространени текстове, написани от тяхна гледна точка(17). 
Сила на източника: Всяка извънземна или военна групировка с достатъчно напреднала технология може да създаде кръгове в посевите, да се намеси в телевизионните сигнали, да излъчи радио сигнали от космоса и да използва анонимни човешки посредници, които да разпространят внимателно съставени съобщения към нашия свят. Възможностите им значително надхвърлят онова, което може да постигне един случаен майтапчия, и те ги използват като предимство, за да направят съобщенията си далеч отвъд възможностите на майтапчията и по този начин да изглеждат автентични. 


(17) Например, пиратското телевизионно предаване на Vrillon през 1977, съобщението Do You Wish That We Show Up?, разпространено в Интернет през 2003, и формите в посевите при Crabwood (август 2002) и Chilbolton (август 2001). 


Слабост на аудиторията: Ако аудиторията вярва, че съобщението наистина е дошло от извънземните, тя ще бъде заинтригувана и ще приеме съобщението като искрена декларация за намеренията на извънземните. Съобщението може да приеме авторитетен тон, да приеме формата на отговори на съобщения, които ние самите сме изпратили в космоса, да апелира към етични теми като загриженост за глобалното затопляне, пренаселването и корумпираното управление, да подлагат интелекта на изпитание с фиктивно криптиране или да подготвят аудиторията за бъдещи измами, давайки ключови бъдещи дати и предсказания. Аудиторията трябва да бъде убедена, че извънземните изпращат важни съобщения до света, така че съдържанието на съобщението да повлияе върху мнението и относно природата на тези извънземни и какво трябва да бъде извършено. Дезинформация, изпратена чрез директно съобщение има за цел да изкриви общественото осъзнаване подбудите на извънземните и да повлияе на аудиторията да подкрепи някои действия и ценности, които са от полза за даден таен план. 
Анализ 
Както може да се види, дезинформацията използва най-различни методи, за да се прицелва в най-различни видове публика: 
• Масите, които биха предпочели стабилност и сигурност пред обезпокоителни истини 
• Духовни и ню-ейдж типове, които се поддават на самозалъгване и емоционалност 
• Интелектуалци, чиито ограничени разсъждения произтичат от погрешни предпоставки 
• Контракултури, чието възхищение от странното надделява над интереса им към истината 
• Фактуалисти, които приемат само доказателство, отговарящо на техните субективни стандарти за правдоподобност 
• Политически активисти, които биха подкрепили погрешни решения, за да се преборят с истински несправедливости 
• НЛО запалянковци, които жадно поглъщат трохите дезинформация, поради нейното сензационно естество 
• Похитени, на чиито личности е възложено да бъдат посредници между хората и извънземните Методите включват: 
• Призоваване към сляпо уважение на авторитета 
• Призоваване към неправилни и ограничаващи 
предположения 
• Призоваване към емоционални предубеждения 
• Призоваване към необходимост от безопасност, спокойствие и сигурност 
• Призоваване на егото към желание за идентичност и специалност 
• Призоваване към скука чрез възбуждащи интереса и забавни истории 
• Призоваване към скептицизъм, за да се изложи истината на присмех 
• Призоваване към умствена апатия чрез представяне на ненужно опростенческа картина 
• Предлагане на погрешен изпускателен отвор за добри намерения 
• Използване на логическо жонгльорство 
• Принудително избиране на една от две еднакво погрешни противоположности 
• Даване на подвеждащо доказателство 
• Инсцениране на изкуствено потвърждение чрез привидно независими източници 
Как може някой да направи разлика между това, дали даден източник разпространява дезинформация и това, дали само невинно изразява различно мнение? Истина е, че хората могат несъзнателно да предадат полуистини, след като сами са повярвали в тях, но въпросът засяга основния източник на тези идеи. Отговорът е, че умишлеността зад дезинформацията придава на нейните дефекти определена насоченост. С други думи, дефектите са толкова добре изпипани и насочени, за да са неумишлени, и носят печата на лукав интелект под издадена напред маска на невинност. 
Заговор без ръководител 
Същевременно трябва да се подчертае, че един таен план може да се осъществи чрез привидно противоположни елементи, като илюзията за външна липса на единство и за независимост маскира скрития порядък. 
Следователно, заговорът не е организиран така, както би си помислил някой, защото онези под върха на пирамидата на ръководството привидно могат да действат на своя глава. Те могат да се карат един с друг, взаимно да се подозират или презират, изпълнявайки независимо свои собствени тайни планове и действащи в съответствие с уникални идеологии. Но подобно на плувци, носещи се надолу по течението на реката, въпреки че се движат независимо един от друг и че техните курсове могат взаимно да се противопоставят и неутрализират в повърхностно отношение, те все пак споделят една обща посока, в която напредва най-висшият невидим таен план. 
Няма нужда от координация сред нисшите елементи на заговора, ако една широка гама внимателно замислени причини, чието начало е поставено по-рано, произведе каскада от ефекти, които изкусно се срещат в една точка в точния момент. За човешки заговорници това би изисквало невероятно умение за предсказване на бъдещето, но умението за предсказване на бъдещето и това да се вижда миналото, са равностойни за междуизмерните сили, действащи извън линейното време, които нямат проблем да сканират времевата линия, за да се прицелят в точните моменти. 
И така, докато различни потоци дезинформация и погрешна информация като че ли си противоречат едни на други в подробностите, онова, което има значение, е тяхната обща посока и комбинирана синергия. Човек трябва да изследва крайните последствия, за да разбере основните подбуди. Това ще направя в следващата част чрез даване и анализиране на редица примери на извънземна дезинформация.
Том Монталк  Гласувай:
6
01. анонимен - съобщението Do You Wish That We Show Up?
16.08.2011 22:01
съобщението Do You Wish That We Show Up? на български:

http://www.spazioevita.com/Messaggio/Meet%20E_T_%20(Bulgarian).asp
цитирай
2. анонимен - Interesting, thanks
06.09.2011 22:34
I’d should analyze with you right here. That's not something I generally do! I consider satisfaction in looking at a submit that will make people assume. Furthermore, many thanks for permitting me to comment!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexmunro
Категория: Други
Прочетен: 480527
Постинги: 136
Коментари: 234
Гласове: 1195
Архив
Календар
«  Януари, 2019  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031